Slovenski trg 6, 4000 Kranj GSM: 040 377 316 champ.kranj@gmail.com PON-NED: 6.00-22.00
gibalne urice ikona png Ikona vesla košarka plezanje za otroke stran ikona png košarka za mlade rojstni dan za otroke vadbe za odrasle

2. IZMENA CHAMPOVIH POČITNIC: ŽIVLJENJE JE TOBOGAN

PETEK

Kar se začne, se enkrat tudi konča. Žal to velja tudi za počitniški teden v Champu.
Vendar se s to mislijo nismo želeli preveč ukvarjati, ampak smo se raje prepustili petkovemu dnevu, ki je bil pred nami. Po zajtrku smo se lotili izdelave vstopnic, zapestnic in dekoracije za okrasitev dvorane, saj nas je popoldan čakala zaključna zabava s koncertom. Po urici kreative pa smo se odpravili na pohod na Jošta. No, vsaj tako smo mislili. Ko smo začeli hoditi v drugo smer, nam je postalo nekaj sumljivo. Ko pa smo prišli do Cineplexxa, smo izvedeli, da gremo v kino na predstavo Space Jam: Nova legenda. To je bilo res noro presenečenje. Po ogledu filma smo pohiteli nazaj v Champa na pico. Po kosilu smo nadaljevali s pripravo na koncert. In ko smo vse pripravili ter podelili vabila, se je zabava lahko pričela.
Imeli smo varnostnika, recepcijo, kjer se je  pobiralo vstopnice in delilo zapestnice, DJ-a, ter povabljence. Po začetnem ogrevanju je sledil koncert, kjer se je vsak predstavil s svojo plesno ali pevsko točko. Tudi tisti, ki smo malo bolj sramežljivega značaja smo se opogumili in nastopali. Bilo je super zabavno. Ampak kot vedno, kadar je najlepše, moramo domov.
Champove počitnice so nekaj najboljšega, kar smo doživeli in upamo, da se vidimo še kdaj.

* Fotografije si lahko pogledate na FB https://www.facebook.com/champ.center.sporta/photos_by.


ČETRTEK

Po četrtkovem jutranjem zboru smo zajtrkovali odlične domače jogurte različnih okusov (marelica, gozdni sadeži, vanilija in stračatela) Kmetije Novak, ki se jim ob tej priložnosti posebno zahvaljujemo, ker so tako lepo poskrbeli za nas. Po zajtrku smo v nahrbtnike pospravili kopalke, sončne kreme in brisače ter se odpeljali proti soncu, v Terme Snovik. Najprej nam je gospod reševalec razložil pravila kopanja in obnašanja na bazenu, ki smo jih pridno upoštevali, ker bi nas sicer za ušesa. Čofotali smo v bazenu, plavali, plezali po ležalni mreži, se žogali, najboljše pa je bilo seveda spuščanje po toboganu. Nato nas je prišel pozdravit animator, ki nas je povabil v notranji bazen na vragolije. Na plavajočih blazinah smo tekli, hodili vzvratno, hodili po vseh štirih, lovili smo žogice in obročke. Bilo je noro zabavno, resnično smo uživali.
Na poti v Champa smo obiskali še gasilce v Prebačevem, ki so nam razkazali gasilsko postajo, opremo, gasilsko vozilo nato pa so nam pripravili še 2 izziva. Špricali smo s cevjo kot pravi gasilci, nato pa smo tekmovali še v podiranju lončkov z vodnim curkom. Kako zelo smo se vživeli, lahko preverite na spodnjih fotkah.
Tudi današnji dan je minil kot bi mignil in tudi danes smo doživeli nekaj novega. Te Champove počitnice so res zakon!

* Videi in fotke na našem FB profilu https://www.facebook.com/champ.center.sporta/photos_by


SREDA

Sreda je ponovno prinesla adrenalinsko aktivnost, na sporedu smo imeli namreč obisk Plezarne. To je bil za vse pravi preizkus gibčnosti, moči v rokah in odsotnosti strahu pred višino. Ker pa smo nekateri počitnikarji vse te kvalitete preizkusili že prejšnji teden v pustolovskem parku, smo komaj čakali, da se podamo na plezalno steno. Najprej smo se dobro ogreli, da ne bi prišlo do nepotrebnih poškodb, inštruktorica nam je razkazala dvorane in povedala nekaj o varnosti. Kot prvo smo preizkusili dvorano z nizko steno in blazinami, da smo spoznali oprimke in dobili malo občutka za plezanje ter padanje. Sosednja dvorana je imela drugačne oprimke, imenovane balvane, ki pa so bili za nas pretežki. Zato smo se raje podali v visoko plezalno steno s samovarovali. Nadeli smo si varovalne pasove in se spoprijeli z oprimki. Najbolj nam je ustrezala plezalna smer z imenom Umešana jajca. Nekaterim je šlo odlično od rok in nog, Nejc je priplezal celo do vrha. Najbolj zabavno pa je bilo spuščanje z vrvjo na magnet. Po dveh urah iskanja najboljših oprimkov in plezanja so nas roke že kar pošteno bolele, kar pomeni, da smo res dobro delali. Večina nas je bila mnenja, da to zagotovo ni bila zadnja plezalna izkušnja.

Po zasluženem kosilu so bile na vrsti prostočasne dejavnosti za relaksacijo: tanajbolj energični so igrali košarko, tisti malo manj, ki smo se hoteli zares spočiti pa smo raje uživali ob gledanju risank. Sredino popoldne smo zaključili s štafetnimi igrami.

* Fotogalerija je na voljo na naši FB strani https://www.facebook.com/champ.center.sporta/photos_by


TOREK

Današnji dan smo pričeli z odličnimi čokoladnimi rogljički, ki so jih za nas spekli v Pekarni Resman iz Begunj, nato pa smo z jutranjo telovadbo razgibali sklepe in mišice ter pripravili telo na dnevne aktivnosti. Naša animatorja Ajda in Matevž sta nam razkrila, da nas danes čaka Lov na zaklad. Zajček Srečko je nekje v starem mestnem jedru skril zaklad, do katerega smo morali priti z rešitvijo 12 izzivov. Po skritih kotičkih ulic so se skrivali listki z ugankami in nalogami, katerih rešitev je bila namig za naslednjo lokacijo. Uganke smo reševali s pomočjo Morsejeve abecede, tako da smo se tudi danes naučili nekaj novega. Iskanje se je končalo na Pungertu, kjer smo tudi našli skriti zaklad - posladkali smo se s sladolednimi lučkami Le Popsi. Raziskovanje kotičkov starega mesta nas je precej utrudilo, tako da smo si več kot zaslužili šampionsko kosilo, makarone bolognese.

Relaksacija in počitek sta obvezen del dneva, izkoristili smo ga za ogled risank in za risanje. Nas je pa dopoldansko reševanje ugank tako pritegnilo, da smo si jih tekom dneva postavljali tudi med seboj. Popoldanski del počitnic smo zaključili s spoznavanjem novega športa, Matevž nam je namreč predstavil ameriški nogomet. Ugotovili smo, da z navadnim nogometom nima kaj dosti skupnega, sploh pa ima smešno jajčasto žogo, ki smo si jo podajali in lovili in nikakor ni hotela v koš. Smo bili pa navdušeni, da smo spoznali novo igro, ki jo bomo z veseljem še kdaj igrali.

Kot bi mignil je bila ura 16 in čas je bil za odhod. Jutri nas pa čakajo nove zmage.


PONEDELJEK

V drugi teden naših Champovih aktivnih počitnic smo zakorakali polni energije, v pričakovanju novih dogodivščin, novih vtisov in novih prijateljstev.

Nekateri smo že stari znanci, saj smo se skupaj zabavali že v prvi izmeni počitnic. So se pa tudi novi počitnikarji hitro vklopili v »staro gardo«, tako da je bilo na jutranji spoznavni urici zelo prijetno in zabavno.
Po zajtrku in jutranji rekreaciji, smo imeli kreativno delavnico, izdelali smo papirnate ladjice in aviončke. Danes nas je namreč  čakalo tekmovanje v spuščanju ladjic ter aviončkov, zato smo se hitro podali v kanjon Kokre. Prijetno zavetje prodnate plaže, vode in košatih dreves je ponudilo čudovito kuliso za našo regato. Zelo smo se zabavali in navijali za ladjice, da so prispele do cilja; sem pa tja, se je sicer kakšna prevrnila, ampak to ni zmanjšalo naše zagretosti. Nato smo z mostu spuščali še aviončke. Nekateri so bili res zelo dobro skonstruirani in so lepo leteli, nekaj pa je bilo tudi strmoglavljenj.

Ponedeljkovo popoldne smo pričeli s kosilom, Viva2go so nam pripravili fantastične kruhke, za prste obliznit. Po kosilu smo se fantje odločili, da v košarki izzovemo našega animatorja Matevža. Kar dobro nam je šlo, kljub temu nam je Matevž pokazal še nekaj trikov, da bomo naslednjič še boljši. Dekleta pa smo se raje prepustila filmskim užitkom ob ogledu filma Poletje v školjki 2. Zadnjo aktivno uro smo se podali v dvorano na igre z žogo. In ravno ko je najlepše, se na vratih prikažejo mame, kar pomeni, da je čas za odhod domov. Se vidimo jutri!

* Fotografije si lahko ogledate na naši FB strani https://www.facebook.com/champ.center.sporta/photos_by

 

 

Aktualno dogajanje

  • Hitri ZVONEc - Tekmovanje v metanju trojk

    Kmalu bo leto dni od kar je oče Zvone izgubil bitko z boleznijo, to je oče našega Roka. Ker je več kot 10 let skrbel za turnir na Drulovki in pomagal pri tem, da smo otroci in mladi imeli dogajanje, je korektno, da mu posvetimo en dan v letu v športu, ki ga je imel najraje!
 avtotehna vis champ  rowenta champ  tesla champ  liv champ