Slovenski trg 6, 4000 Kranj GSM: 040 888 708 kranj.champ@gmail.com PON-NED: 6.00-22.00

VADBE ZA ODRASLE - SEZONA 2023/24

1. BOOT CAMP

Funkcionalna vadba BOOT CAMP je odlična izbira za vse, ki želite pridobiti kondicijo, pokuriti kalorije in se družiti ob športu. Namenjena je tako športnikom kot popolnim začetnikom, saj so vaje sestavljene tako, da jih posameznik brez težav prilagaja svoji telesni pripravljenosti.

bootcamp 23

PREBERI VEČ O VADBI BOOT CAMP

Urnik vadb BOOT CAMP  poteka:
Torek 18.30 - 19.30
Četrtek 18.30 - 19.30


2. RESNIČNO JAZ

Program Jaz Resnično migam, ki ga je pripravilo društvo Resnično JAZ, je namenjen vsem, ki imajo težave s prekomerno telesno težo ali so dlje časa športno neaktivni in imajo težave z gibanjem.

resnicno jaz 23

PREBERI VEČ O VADBI RESNIČNO JAZ

Urnik vadb RESNIČNO JAZ za ženske poteka:

Skupina 1:

Ponedeljek 18:30 - 19:30

Sreda 18:30 - 19:30

Skupina 2:

Ponedeljek 19:30 - 20:30

Sreda 19:30 - 20:30


3. VADBA ZA PRAVE DESCE

Termini: 

Ponedeljek 20:00 - 21:00

Četrtek 20:00 - 21:00 

PREBERI VEČ O VADBI ZA PRAVE DESCE

vadba za desce 1


CENIK:
- mesečna karta za skupinske vadbe (2 obiska tedensko) 45€/mesec

AKCIJA: Ob nakupu 4 mesečne karte je cena 160 € za 4 mesece. september - december in januar - april.

POPUST:
10 % - 2 osebi
15% - 3 osebe
20% - 4 osebe

Popust velja za osebe iz istega gospodinstva in ne za brate in sestre.

Informacije in prijave sprejemamo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali na številki 040 888 708 (Špela).


Aerobna vadba

Aerobna vadba je športna aktivnost, pri kateri kisik deluje kot energijski material, potreben za njihovo delovanje. Ker ta vadba poteka po nižjih stopnjah srčnega utripa in je manj intenzivna, pri njej mišice sproti dobivajo potreben kisik.Namenjen je praviloma največji nasičenosti s kisikom in krepitvi telesnih sistemov (srčno-žilni in dihalni sistem). Zmanjša se poraba ogljikovih hidratov, poveča pa se poraba maščobe, zato je aerobna vadba smiselna, ko želimo izgubljati telesno maščobo. Ta vadba je primerna tudi za zviševanje imunskega Sistema. Te vadbe imajo manjšo intenzivnost vadbe, ki jo lahko izvajamo dlje časa. Med aerobno vadbo se močno zadihamo, dvigne se tudi srčni utrip.

Kje se uporablja anaerobne vaje:

 • Tek
 • Aerobika
 • Kolesarjenje (rekreativno)
 • Smučanje Ali Rolanje
 • Plavanje
 • Hoja
 • Ples
 • Tekalna steza

Anaerobna vadba

Anaerobna vadba je intenzivna kratkotrajna vadba z največjo napetostjo mišične skupine. Med takšnim treningom telo delno ni oskrbljeno s kisikom, kar izzove potrebo po povečanju porabe energije. Vaje je treba izvajati hitro, v več pristopih. Pri tej vrsti vadbe v nekem trenutku ne zmoremo več dobiti toliko kisika, kot ga mišice potrebujejo za svojo aktivnost, zato se začne nabirati mlečna kislina, ki povzroča bolečino v mišicah. S to vrsto vadbe povečamo mišično maso, moč in fleksibilnost telesa. Trening je hiter in intenziven, ter sprošča številne hormone, ki pospešijo presnovo, lahko tudi kar nekaj ur, zato se kalorije porabljajo še po končanem treningu. Vaje so kratke in eksplozivne, obremenitev je večja.

Kje se uporablja anaerobne vaje:

 • Hiter tek oz. šprint
 • Aktivno kolesarjenje
 • Vse vrste treningov moči
 • Bodybuilding
 • Hitro plavanje
 • Treningi z utežmi

Za zdravje telesa in tudi lep videz sta potrebni obe obliki vadbe, saj moramo biti tako vzdržljivi kot močni. Zlasti je to pomembno, kadar želimo oblikovati svoje telo – pri tem najprej poskrbimo, da se znebimo odvečne maščobe, za kar je koristna aerobna vadba, nato pa moramo poskrbeti še za to, da bodo mišice imele dober volumen in bo koža preko njih napeta, kar lahko veliko bolje dosežemo z anaerobno vadbo. Pr tej lahko namreč precej bolj ciljno izberemo vaje (na primer za roke, za trebuh, zadnjico ali noge), poleg tega pa je učinek tudi veliko hitrejši, kot če bi skušali mišice okrepiti na primer s tekom.  Ne smemo  pozabiti glavnega pravila za oblikovanje telesa – ne glede na to, kakšni vadbi se posvečate: mišice potrebujejo pred vadbo in po njej prava hranila.