Slovenski trg 6, 4000 Kranj GSM: 040 377 316 champ.kranj@gmail.com PON-NED: 6.00-22.00

 Slovenski trg 6, 4000 Kranj  |   GSM: 040 377 316  |    champ.kranj@gmail.com  |    kranj.champ@gmail.com

KAKO SMO PREŽIVELI JESENSKE POČITNICE V CHAMPU

PONEDELJEK
Zjutraj smo se zbrali na recepciji, kjer smo ugotovili, da nas je kar nekaj takih, ki smo skupaj v Champu preživeli že poletne počitnice. Skupaj smo pozajtrkovali in se počasi spoznali. Obujali smo spomine na poletne počitnice,  debatirali o tem, katera učiteljica je najbolj tečna, kateri sošolec je simpatičen, kdo je najbolj zrastel med počitnicami, koliko cvekov je že kdo dobil. Po zajtrku je bila na vrsti ustvarjalna urica. Risali smo jesenske motive, barvali pobarvanke ter izdelali kartice za igro spomin. 
Ko se je zunaj pokazal sonček, smo odšli na Pungert, kjer smo se na igralih kar dobro segreli. Nato smo v dvorani odigrali še tekmo malega nogometa in en polčas košarke, predno smo odšli na kosilo - danes so nas pričakali noro dobri makarončki izpod kuharskega mojstra iz Viva2go. Po kosilu smo se za kratek čas usedli v udobne fotelje in se spočili. Nato smo se lotili risanja in barvanja, nekateri so igrali aktiviti, vse skupaj pa smo začinili s karaokami. Smo ugotovili, da od Challeta Salleta poznamo skoraj vse komade na pamet.
Po urici relaksacije je sledila še urica športnih aktivnosti, pomerili smo se namreč v štafetnih igrah. Razdeljeni v 2 skupini smo tekmovali med sabo v različnih disciplinah. Rezultat je bil prijateljsko izenačen, tako da smo zmagali vsi.
Prvi dan je za nami. Bilo je luštno in zabavno, športno in ustvarjalno. Se že veselimo jutrišnjega dne.


TOREK 
Torkovo jutro smo pričeli v malo manjši zasedbi, saj je zagodel jesenski virus. Ampak nič ne de, obolelim prijateljem smo poslali dobre misli in verjamemo, da bodo hitro spet med nami.
Za zajtrk smo si privoščili čokoladno-lešnikove rogljičke in kokosov jogurt. Smo se kar pošteno najedli, saj nas je danes čakal obisk Vodnega parka v Bohinju. Po zajtrku smo si pripravili nahrbtnike, kopalke, brisače, malico in se s kombijem odpeljali proti Bohinju. Na poti smo občudovali krasne jesenske barve dreves in ugotavljali, da smo glede na malo bolj kislo vreme izbrali kar pravi dan za kopanje. Vodni park je res čudovito zasnovan: spuščali smo se po toboganu, plezali po plezalni steni, se masirali v jakuziju, čofotali v vodnem toku, skakali, se žogali, tunkali, se metali, skratka vse kar paše na bazen. Voda resnično dodobra utrudi, v kombiju na poti domov smo skoraj zaspali. Ob povratku nas je že čakalo kosilo, najboljši nuggetsi in pomfri, njami njami... najedli smo se še za en dan vnaprej. Po kosilu smo se udobno namestili v kavč in si pogledali risanko Koko in velika skrivnost. Ravnoprav za relaksacijo po res aktivnem dopoldnevu na bazenu. Sicer pa, roko na srce, prav nihče ni imel energije za kakršnekoli športne aktivnosti. 
Jutri nas čaka bolj ustvarjalno-kreativen dan, se ga res veselimo.


SREDA 
Danes sta se nama pridružili še 2 mladi gospodični, samo zato, da bosta skupaj z nami izrezovali buče. Ker je bil včerajšnji dan precej športno obarvan, imamo danes na programu bolj umetniško-kreativen počitniški dan. Kar pa ne pomeni, da ne bomo migali... ne ne, brez gibanja pa pri nas ne gre. Se zavedamo in to je tudi naše poslanstvo, da je potrebno otroka spodbujati, da se razvija na vseh življenjskih področjih.
Dan smo pričeli z zajtrkom, tokrat so bili na meniju koruzni kosmiči, müsli in mandarine. Po zajtrku so sledile minute jutranjega razgibavanja, nato pa smo se lotili izdelave klobukov. Iz papirja smo morali izdelati svoj klobuček, čimbolj atraktiven, poseben, nenavaden. Na voljo smo imeli barvice, flumastre, barvne kartone, krpice in trakove iz raznoraznega blaga... skratka, cilj je bil oblikovati svoj unikaten klobuček. Zelo smo se potrudili, saj nas je popoldan čakalo izbiranje najlepšega klobuka. Sonca ni bilo na vidiku, a smo kljub temu odšli na sprehod po kanjonu Kokre, kjer smo tekmovali v metanju kamnov čez reko. Nato smo se preizkusili še v metanju žab'ce. To nam sprva ni šlo najbolje od rok, vendar so nas animatorji naučili, tako da smo uspeli narediti vsaj 2 žab'ci. Po sprehodu smo se vrnili v dvorano, kjer nas je čakal naslednji izziv, izrezovanje buč. Najprej nam je Gal izrezal vrhove, da smo buče lahko očistili, nato pa smo se lotili oblikovanja. Delali smo v paru oz.trojkah in pokazali pravi ekipni duh. Z izdelki smo bili izredno zadovoljni, tele buče so res zakon. Ko so zadišali kruhki, smo vedeli, da je čas za kosilo. Zelo so teknili, ga ni boljšega kot namakat kruhke v tatarsko omako. Po kosilu smo imeli pol urice relaksacije, da se polni želodčki malo umirijo. Igrali smo igro Spomin in Človek, norčuj se, nekateri pa so raje pogledali risanko. Zadnjo urico so nas čakale igre z žogo: igrali smo košarko, med dvema ognjema in nogomet. Smo se kar pošteno razgibali in tako zaključili tretji počitniški dan. Jutri nas čakajo novi izzivi.


ČETRTEK
Preostala počitniška dneva se bo z nami družil še en nadebudnež, ki je z nami preživel že 2 tedna poletnih Champovih počitnic. Pravi, da zato, ker je pri nas pač fajn. Pred zajtrkom smo metali na koš, da smo razgibali sklepe, pospešili utrip in s tem zbudili srce. Pa še dodobra smo se zbudili, saj smo bili nekateri resnično še na pol v sanjskem svetu. Po zajtrku smo se zrelaksirali ob igri Spomin in barvanju pobarvank, nato pa je bil že čas za odhod. Danes je bil namreč na sporedu ogled risanke Mali šef v Cineplexxu Kranj. Kot pravi aktivni Champovci smo se do tja odpravili peš, je bil prav prijeten sprehod. Anja je v kinu malo zakinkala, ker je bila zaspana pa še tako lepo toplo je bilo. Sicer pa ful dobra risanka, smo bili zelo navdušeni. Ob prihodu iz dvorane nas je pričakalo sonce, tako da smo na poti nazaj lahko občudovali jesenska drevesa v vsej svoji lepoti. Pred kosilom smo odigrali še eno igro košarke, nato pa so zadišali štruklji in puranji zrezek v smetanovi omaki. Prav vsi smo šli na repete, tako je bilo dobro. Po kosilu nas je čakal nov izziv in sicer je jutri na programu Champ ima talent, danes pa smo imeli priprave na ta dogodek. Razdelili smo se v skupine, si nadeli ime ter osnovali svojo točko, s katero se bomo predstavili ostalim. Najprej smo morali soglasno izbrati glasbo in se med seboj dogovoriti, kako naj bi točka sploh izgledala. Je bilo kar precej kompliciranja, ampak tako pač je, priprave morajo biti temeljite. Po tem, ko smo na liste zapisali svoje ideje, smo zaključno urico preživeli v dvorani. Gal nam je pripravil razne športne izzive, od račjih korakov, do štafetnih iger, za konec pa smo odigrali tekmo v malem nogometu. Dekleta so se zelo izkazala, so kar dobro driblala, fantje smo jim bili komaj kos. 
Prijetno utrujeni od vseh preteklih dni, smo se poslovili... do jutri, ko bomo skupaj zadnji počitniški dan.


PETEK
Zbudili smo se v megleno jutro, kar pa nam ni pokvarilo razpoloženja, saj smo želeli tudi zadnji dan Champovih počitnic preživeti tako fantastično kot ves teden do sedaj. Pred zajtrkom smo imeli ustaljeno rutino, malo razgibavanja, da smo pognali kri po žilah in eno risanko, da smo se vsi nabrali. Po okrepčilnem zajtrku smo odigrali zelo zabavno družabno igro Človek, norčuj se, res se nasmejiš ob vseh hecnih nalogah, ki jih moraš opraviti. Ko se je zajtrk malo polegel, smo se špprtno oblekli in se odpeljali v Sp. Besnico, kjer smo se odpravili na poHod po učni poti Rovnik. Resda nam je razgled po prelepi Gorenjski onemogočala megla, smo pa vseeno z užitkom hodili skozi čudovito obarvan gozd. Dobili smo tudi nalogo nabrati čimveč raznobarvnih listov, gozdnih sadežev in vejic zanimivih oblik. Takoj smo se lotili nabiranja zelenih, rumenih, oranžnih, rdečih in rjavih listov, storžev, kostanja, ježic, vejic, kamnov, rožic, ... skratka, karkoli lepega smo našli na poti. Pot se je na momente precej strmo vzpenjala, zato so nekateri malo pojamrali. Ampak vse hudo je bilo pozabljeno, ko smo dosegli vrh in klopce za počitek, kjer smo se malo spočili in pojedli malico. Nato je sledil spust, juuj, kako je bilo luštno, res smo uživali v zvokih narave, svežem zraku, daleč od mestnega vrveža. Nato smo odšli še do slapa Šum, ki nas je zelo navdušil, res čudovita znamenitost. Vrnili smo se ravno pravi čas, saj so nas na vhodu že pričakale pizze. Pizza je pač kraljica in idealno petkovo kosilo. Prijetno utrujeni smo z užitkom zmazali vsak po en veelik kos, za posladek pa še jaffa kekse in čokoladni bonbon. Po kosilu pa smo se lotili izdelave gozdnega lista - vse, kar smo v nabrali, smo sedaj oblikovali v likovne izdelke. Tistim, ki je še ostalo nekaj energije, so igrali košarko, ostali pa smo se raje zleknili v kavč in pogledali risanko. Kar naenkrat je bila ura že toliko, da so prišli starši in s tem konec champovih počitnic. Za darilce smo prejeli še bidončke za vodo, ki nam bodo še kako prav prišli. 
Super smo se imeli, res smo nabrali polno mero krasnih impresij in komaj čakamo naslednje počitnice.
 
Pri izvedbi počitnic so nam z donacijami pomagali: Vikikrema, Prema, Davidov Hram, Dondon, Gajbica, DM. Ob tej priložnosti se jim iskreno zahvaljujemo za pomoč.
 
*fotoutrinke si lahko pogledate na naši FB strani https://www.facebook.com/champ.center.sporta/photos_by
 
 avtotehna vis champ  rowenta champ  tesla champ  liv champ

Kako do Champ centra športa?