Slovenski trg 6, 4000 Kranj GSM: 040 377 316 champ.kranj@gmail.com PON-NED: 6.00-22.00
gibalne urice ikona png Ikona vesla košarka plezanje za otroke stran ikona png košarka za mlade rojstni dan za otroke vadbe za odrasle

KMALU V CHAMPU - SPIKEBAL

KAJ JE SPIKEBAL?
Spikebal je razburljiva in zabavna igra, ki je primerna za ljudi vseh starosti. Lahko se igra kjerkoli in kadarkoli. Ima pravila, ki so zelo podobna odbojki, vendar obstajajo nekatere razlike.
Spikebal se običajno igra s štirimi igralci, z dvema ekipama po dva igralca (2 na 2), vendar se lahko igra tudi s šestimi igralci (3 na 3). Žoga, ki se uporablja pri spikebalu, je lahka, plastična, velikosti med teniško in rokometno žogo. Uporablja se okrogla mreža, ki izgleda kot miniaturni trampolin, dvignjen približno osem centimetrov od tal. Oprema je tudi največja razlika med spikebalom in klasično odbojko.

POTEK IGRE
Štirje igralci stojijo okrog mreže, igralci v isti ekipi morajo stati drug ob drugem, tako da sta igralca iste ekipe postavljena nasproti igralcema nasprotne ekipe, vmes pa je mreža.
Začetni udarec je met žoge v zrak in odboj v mrežo (servis). Igralec nasprotne ekipe žogo sprejme z eno roko in jo s tem poda soigralcu, le-ta žogo ponovno poda soigralcu ali pa že izvede napad z odbojem žoge v mrežo. S tem prenese žogo v posest nasprotne ekipe, kot pri odbojki. Cilj je, da zadaneš žogo v mrežo tako, da je nasprotnik ne more ubraniti.

Kot pri odbojki so dovoljeni največ 3 izmenični dotiki žoge (sprejem, podaja, napad), lahko sta tudi samo 2 ali eden. Igralec se žoge ne sme dotakniti 2-krat zapored, dotik žoge pa je dovoljen le z eno roko.

Točkovanje je enako kot pri odbojki. Vsak dobljen napad prinese 1 točko in ohrani posest žoge. Vsak neubranjen napad, dvojni udarec, padec žoge na tla ali na obod mreže pa točko prinese nasprotni ekipi in s tem tudi začetni udarec.
Igra se igra do 21 točk, na razliko 2 točk.
Spike ON!

https://www.youtube.com/watch?v=RULU1m9_008


Aktualno dogajanje

  • Hitri ZVONEc - Tekmovanje v metanju trojk

    Kmalu bo leto dni od kar je oče Zvone izgubil bitko z boleznijo, to je oče našega Roka. Ker je več kot 10 let skrbel za turnir na Drulovki in pomagal pri tem, da smo otroci in mladi imeli dogajanje, je korektno, da mu posvetimo en dan v letu v športu, ki ga je imel najraje!
 avtotehna vis champ  rowenta champ  tesla champ  liv champ