Slovenski trg 6, 4000 Kranj GSM: 040 377 316 champ.kranj@gmail.com PON-NED: 6.00-22.00

4. IZMENA CHAMPOVIH POČITNIC: AKTIVNOSTI V NAVIJAŠKEM VZDUŠJU

SREDA

Sredo smo pričeli kar dobro razpoloženi, kljub temu, da so se po nebu podili temni oblaki. Ampak nič ne dé, vreme nam že ne bo pokvarilo dneva. Zajtrkovali smo zelo okusne sadne jogurte Pomurskih mlekarn, ki se jim zahvaljujemo za izkazano dobrodelnost. Za tokratno jutranjo rekreacijo smo si izbrali tek po kanjonu Kokre. Smo bili kar tekmovalno razpoloženi, saj se je iz začetnega lahkotnega jogginga vse skupaj razvilo v pravo tekaško dirko, kdo bo prej na cilju. Po tekaškem izzivu smo se odpravili v Dinopark Bled. Avtotehna Vis je poskrbela za udoben in varen prevoz, tako da velika zahvala tudi njim. Pogledali smo si dinozavre, zgodovinska svetovna čudesa, zapeljali smo se po zip-line in odšli na 3D predstavo v minikino, kjer smo doživeli resnično razsežnost Jurskega parka. Namenili smo se se na igrala pa nas je ujel šmentani dež, zato smo se raje vrnili v Champa in čas pred kosilom izkoristili za igrico "Kdo je morilec?" Eva je na skrivaj določila vloge morilca, policaja in zdravnika (tako, da je to vedel samo dotični), ostali pa smo bili prebivalci mesta. Nato smo ugibali, kdo je morilec. Zelo zabavna igrica, zagotovo jo bomo igrali še kdaj. Za kosilo smo si privoščili medaljončke in pomfri. Nekateri smo dobili "rêpete", ker je bilo tako dobro. Po kosilu smo odigrali partijo med dvema ognjema ter tekmovali v natančnem metanju obroča. Z obročem smo morali zadeti palico, kot pri metanju podkev. Smo mislil, da je to "simpl kot pasulj", kot velikokrat reče moj starejši sosed. Pa ni tako enostavno, nihče ni zadel, tako da ni bilo zmagovalca. Za konec dneva smo si pogledali še zadnji del risanke Avtomobilčki, vmes pa smo se posladkali z najboljšim domačim Ta Strletovim sladoledom, res je bil dober. Jutri nas čakajo novi izzivi, nova tekmovanja, ki se jih že danes zelo veselimo.


TOREK

Namesto pozdrava ob prihodu, je bil precej bolj pogosto izrečen stavek "Waaau, bravo naši košarkarji!" In namesto jutranjih risank pred zajtrkom smo zato veliko raje gledali posnetek tekme in uživali v zmagoslavju. Za današnji zajtrk so poskrbeli v Pekarni Legiša, spekli so nam odlične marmeladne krofe. Ob tej priložnosti se jih iskreno zahvaljujemo za donacijo.
Danes nam je vreme precej bolj naklonjeno, zato smo izkoristili ta sončen dan in se odpravili na kranjski bazen. Na bazenu je vedno fino, sploh če plavaš, skačeš, se tunkaš in zganjaš vse, kar paše k vodnim norčijam, s tako družbo kot so champovi počitnikarji. Res smo postali prava klapa. Po kopanju smo višek energije porabili še v igralnem parku Gibi Gib, potem pa odhiteli na kosilo. Na meniju je bila pašta bolognese, njaminjami, makaroni pač teknejo vedno in povsod. Urico sproščanja smo izkoristili za ogled risanke Avtomobilčki 2. Vsi smo mnenja, da je slovenska sinhronizacija za to risanko resnično vrhunska, Dajsu, ki mu je glas posodil Gojc, smo se vedno znova nasmejali. Po risanki so se nekateri igrali skrivalnice, bolj umetniške duše so raje risale, nekaj pa nas je raje pripravljalo strategijo za evrovizijski dan, ki smo ga prestavili na četrtek, ko je napovedano bolj neprijazno vreme. Jutri nas namreč čaka izlet v naravo, kam, pa ne vemo in bo presenečenje.


PONEDELJEK

Med sicer novimi obrazi se je prikazala tudi Stella, lahko ji rečemo kar naša Stella, saj je z nami že 3. izmeno. Pravi, da zato, ker je preprosto pri nas tako super.
Po skupnem zajtrku je sledila spoznavna urico. Vsak je moral s pantomimo pokazati s čim se ukvarja v prostem času oz. kateri šport ima rad, ostali pa smo ugibali. Bilo je zelo zabavno, nasmejali smo se do solz, ker smo nekateri izvajali čudne gibe in smo bili res smešni. Ker nam je vreme malo zagodlo, smo morali zunanje aktivnosti nadomestiti z zabavo v notranjih prostorih; soglasno, brez glasova proti, smo se odločili za domači kino. Sami smo uredili in označili sedišča, izdelali kino vstopnice in kino denar, določili varnostnika, hosteso in blagajnika. Animatorja Evo in Aljaža pa smo določili, da sta nama spekla kokice in natočila pijačo. Ko smo vse pripravili, smo se posedli v dvorano in neskončno uživali ob gledanju risanke Avtomobilčki.
Viva2go bo skrbela za naše želodčke tudi v tem tednu in že prvi dan smo bili navdušeni nad njihovimi štruklji z zrezki v omaki. Med relaksacijsko urico, ki je sledila kosilu, smo se lotili priprav na jutrišnjo Evrovizijo. Razdelili smo se v skupine ter določili države, ki jih bomo zastopali. Nato smo narisali zastave držav, si izbrali pevsko oz. plesno točko, ki jo bomo predstavili, ustrezno glasbeno podlago, nazadnje pa smo sestavili koreografijo. Priprav smo se lotili zelo resno, tako da je za generalko zmanjkalo nekaj časa. Ampak ni panike, jutri je nov dan in komaj čakamo, da se predstavimo.

* dan v sliki pa lahko preverite na našem FB profilu https://www.facebook.com/champ.center.sporta/photos_by