Slovenski trg 6, 4000 Kranj GSM: 040 377 316 champ.kranj@gmail.com PON-NED: 6.00-22.00
gibalne urice ikona png Ikona vesla košarka plezanje za otroke stran ikona png košarka za mlade rojstni dan za otroke vadbe za odrasle

5. IZMENA CHAMPOVIH POČITNIC: AKTIVNO, EKSOTIČNO, USTVARJALNO

PONEDELJEK

Do 8.ure smo se vsi zbrali in najprej skupaj pozajtrkovali. Sledila je spoznavna urica - posedli smo se v krogu, nato pa se je vsak od nas predstavil. Povedali smo od kje prihajamo, s kakšnimi hobiji se ukvarjamo, kaj nam je všeč in česa ne maramo. Smo ugotovili, da kar pašemo skupaj in nas veselijo iste stvari, tako da smo se zelo hitro sprostili. Sončen dan nas je povabil na plano, zato smo se hitro odpravili na Gibi gib igrišče. Tam smo se dodobra razmigali: spuščali smo se po toboganih, vrteli na vrtiljaku, plezali, zibali na gugalnicah, jahali konjičke, skratka, precej aktivno in gibalno smo preživeli dopoldan. Sledilo je kosilo, tudi ta teden za nas skrbijo v Viva2go, kjer so nam pripravili vrhunske kruhke. Po kosilu smo si privoščili relaksacijo, malo smo meditirali, risali in barvali. Filip je izrazil željo, da bi plesal, zato smo se bolj za šalo kot za res pohecali, da naj zapleše balet. Ker je izziv brez ugovarjanja sprejel, smo mu za soplesalca dodelili našega animatorja Žigo. Namenili smo jima par minutk za pripravo plesne točke, nato pa je sledil nastop. Vse sta nas pustila odprtih ust, bila sta res zabavna in usklajena, tako da jima napovedujemo uspešno plesno prihodnost. Nato smo imeli na programu še igre z žogo, igrali smo med dvema ognjema, nogomet ter metali na koš. V zadnji urici smo si privoščili risanko, nekaj umetniških duš pa je raje barvalo pobarvanke. Kaj hitro so se na vratih pojavili starši, kar je pomenilo, da je konec prvega champovega dneva. Bilo je zabavno in sproščeno, res je lepo videti nasmejane in zadovoljne obraze. Se vidimo jutri.


TOREK

Ko smo prišli zjutraj na zbor, se nam je zdelo kot da smo sošolci in da smo skupaj že kar nekaj časa. Že prvi dan smo se namreč precej povezali. Po zajtrku smo imeli telovadbo "na hitro", toliko, da smo malo raztegnili mišice in razmigali sklepe pred odhodom na bazen. V nahrbtnike smo pospravili malico in v gosjem redu po dva odkorakali na bazen. Zala je suvereno zagrabila za roko Filipa in določila, da bosta skupaj hodila v paru. Pogumna punca, ni kaj. Mislimo, da so na obzorju iskrice in simpatije. Na bazenu sta nas Eva in Žiga najprej seznanila s pravili obnašanja, nato smo se dobro namazali s sončno kremo, se opremili z rokavčki in plavalnimi penami ter poskakali v bazen. Kratkočasili smo se z bazenskimi vragolijami: v vodi smo tekli na 5m, kar niti približno ni tako enostavno, skakali, se tunkali in plavali. Ko smo se naveličali vode, smo vrgli par partij Enke, fantje so igrali Katance, punce pa smo imele debatni krožek. Nato smo šli še v tavelik olimpijski bazen, kjer smo tekmovali v skokih v vodo v sveči. Ker smo pozabili določiti sodnike za ocenjevanje skokov, smo se soglasno odločili, da zmagovalca ni in da je bila to zgolj prijateljska tekma. Bazen nas je precej zmatral, pokurili smo vse kalorije od zajtrka in malice, tako da smo kar tekli na kosilo. Po zasluženem kosilu smo imeli pol urice za počitek, da se hrana "malo uleže". Nato pa je sledila še zaključna urica štafetnih iger, lovljenja, okamenelih in med dvema ognjema. Današnji dan je bil res pester in izredno aktiven, zagotovo bomo spali kot polhki. Jutri na novim dogodivšinam naproti.


SREDA

Na današnjem zboru smo šteli zaspančke in podočnjake, očitno nas je večino od nas torkov dan kar precej utrudil.
Samo Filip in Aleks sta bila toliko zbujena, da sta pred zajtrkom igrala košarko. Ostali pa smo raje kartali in si pogledali risanko za dobro jutro. Po zajtrku smo imeli urico risanja. Vsak je moral narisati en poletni motiv oz.risbico za starše. Morali smo se zelo potruditi, saj so šle risbice na FB tekmovanje, kjer bo zmagala kreacija, ki bo zbrala največ všečkov. Ko smo narisali vsak svojo risbo, smo se odpravili na Bled na razstavo eksotičnih živali. Videli smo kače, agame, kameleone, pajke, žabe, bogomoljke, paličnjake, miške in še kaj sem pozabila omeniti. Vodič nam je prijazno razložil značilnosti posamezne živalske vrste, postavljali pa smo mu tudi kup vprašanj, saj so te eksotične živali res zelo zanimive in jih ne srečaš ravno vsak dan. Na koncu smo se posedli v krog, vodič pa je prinesel paličnjaka, kameleona in kraljevskega pitona, ki smo jih smeli potipati. Tanajbolj korajžni pa smo si pitona lahko posadili tudi za vrat. Bila je krasna izkušnja, smo se pa nasmejali animatorki Evi, ker si ni upala potipati kače. Po obisku razstave smo se ohladili v jezeru, malo skakali, čofotali, tunkali Žigo in reševali živalsko uganko. Ko smo se posušili, smo se odpravili nazaj v Champa na kosilo, čakale so nas dobrote z žara. Poobedni čas za sprostitev je minil v znamenju igre Poišči morilca. Vsi smo morali zamižati, Eva pa je določila vloge - morilca, policaja in zdravnika. Ostali smo bili meščani in smo ugibali, kdo je morilec. Zelo sproščujoča igrica, ravno prav za po kosilu. Zadnjo urico smo se še malo razgibali, metali smo na koš, si podajali žogo ter zaplesali ob glasbi. Kot bi mignil je bila ura za odhod domov. Današnji dan je pa res minil še predno se je sploh dobro začel. Super smo se imeli in komaj čakamo na jutrišnje druženje.


ČETRTEK

Včerajšnji dan je očitno pustil kar močan vtis, saj nas je kar nekaj ponoči sanjalo pajke in kače. Za dobro jutro pred zajtrkom smo najprej odkartali nekaj krogov Črnega Petra, nekaj pa nas je reševalo miselne uganke - razstaviti smo morali različne kovinske strukture in jih sestaviti nazaj. Izjemno težka naloga, nikomur ni uspelo rešiti niti ene. Bomo poskusili še v popoldanskem času, morda bodo možgani takrat bolj sodelovali. Po zajtrku so bile na vrsti minute za razgibavanje. Tokrat smo se lovili, igrali Kdo se boji Črnega moža in tekli kamikaze. Smo kar lepo predihali pljuča, da ne govorimo o tem, da smo se tudi tisti še malo bolj zaspani dokončno zbudili. Nato smo se peš odpravili v kino Cineplexx gledat risanko Luka. Dvorano smo imeli samo zase, kar je bilo prav super pa še reklam ni bilo. Po risanki smo se odpravili nazaj v Champa - po eno in polurnem sedenju v dvorani nam je sprehod prav dobro del. Boombox se iskreno zahvaljujemo za donacijo odličnih ovsenih keksov z brusnicami in kokosom, ki smo jih z veseljem pomalicali. Pred kosilom smo odtekli še 2 kroga kamikaz, nato pa je že zadišalo po štrukljih in zrezkih. Nekaj nas niti ni bilo tako zelo lačnih pa smo kljub temu pomazali krožnike do čistega. Prav vsi smo šli vsaj 3x po "repete", Jonas se je pohvalil, da je pojedel celo 8 porcij, ker je bilo tako dobro. Po kosilu je sledila urica za relaksacijo, ko smo kartali Črnega Petra in Enko, risali, se igrali razne družabne igre in tiho mašo.
Za zaključek dneva smo se zapodili v telovadnico, kjer smo morali odteči 10 dolžin v določenem času, nato pa še kamikaze. Kar naporen dan je za nami, ko pridemo domov, si bomo zagotovo privoščili "pol urice popoldanca" - tako velikokrat pravi oči, ko pride iz službe. Se beremo jutri.


PETEK

Na jutranjem zboru nismo bili kaj pretirano razpoloženi, saj je bil danes zadnji dan champovih počitnic. Zato smo ob zajtrku že izmenjevali naslove in si obljubili, da se bomo po teh champovih počit icah zagotovo še kdaj videli in podružili. Današnja jutranja rekreacija je tokrat potekala v prelepem kanjonu Kokre. Najprej smo se malo sprehodili, potelovadili, nato pa je sledilo tekmovanje v krosu po kanjonu. Fantje so tekmo vzeli zelo resno, saj so se iz štarta pognali kot da bo konec sveta. Najhitrejši je bil Jonas, za njim je v cilj  pritekel Aleks, tretji pa je bil Oskar. Ostali smo majčkeno zaostali, ker smo tekmo vzeli malo manj resno in nam je bilo bolj važno, da se imamo fajn in da se podružimo. Po povratku v Champa nas je čakal izziv dneva: tekmovali bomo namreč v bitki "Champovci imamo talent". Najprej smo se razdelili v skupine in se lotili priprav. Vsaka skupinica si je sama izbrala točko, s katero se bo predstavila - Diamanti Zamagovalci so se odločili za plesno-akrobatsko točko, ki je zahtevala kar naporne priprave. Stella in Saška sta si naredili poslikavo teles, pripravili pa sta točko, ki sta jo poimenovali klovnovski ples. Ker smo imeli še kar nekaj idej na zalogi, smo izvedli še 2 plesni točki. Super je bilo tole tekmovanje, smo se resnično razmigali in ob koncu ostali že precej brez energije. Še dobro, da nas je že čakalo kosilo - današnja lazanja je bila za prste obliznit, spet smo se poslužili repeteja, ker je bilo tako okusno. Za piko na i pa smo odšli še na zasluženo XL kepico tržiškega sladoleda. Njaminjami. Zadnjo urico smo preživeli v sproščenem vzdušju, ob gledanju risanke. Razglasili smo tudi zmagovalca FB-jevega natečaja za največkrat všečkano risbico, to je postala Lara. Ampak v resnici so bile zmagovalne risbice prav vse, saj pregovor pravi, da "imajo vsake oči svojega malarja." Pred odhodom domov smo dobili še majhna darilca od Champovcev. Bila je fenomenalna izkušnja, preživeli smo res krasen teden in upamo, da se vidimo na naslednjih počitnicah, morda že jeseni.
Ob tej priložnosti se zahvaljujemo podjetjem Medex.si za donacijo piškotkov in bonbonov, Magistrat International za donacijo šolskih peresnic, čokoladic in bonbončkov ter podjetju POT za darilne vrečke.

* Fotoutrinke si lahko pogledate na našem FB profilu https://www.facebook.com/champ.center.sporta/photos_by

Aktualno dogajanje

  • Hitri ZVONEc - Tekmovanje v metanju trojk

    Kmalu bo leto dni od kar je oče Zvone izgubil bitko z boleznijo, to je oče našega Roka. Ker je več kot 10 let skrbel za turnir na Drulovki in pomagal pri tem, da smo otroci in mladi imeli dogajanje, je korektno, da mu posvetimo en dan v letu v športu, ki ga je imel najraje!
 avtotehna vis champ  rowenta champ  tesla champ  liv champ