Slovenski trg 6, 4000 Kranj GSM: 040 377 316 champ.kranj@gmail.com PON-NED: 6.00-22.00

 Slovenski trg 6, 4000 Kranj  |   GSM: 040 377 316  |    champ.kranj@gmail.com  |    kranj.champ@gmail.com

6. IZMENA CHAMPOVIH POČITNIC: SPOZNAVANJE NARAVE IN DRUŽBE

PONEDELJEK

In to kakšna skupina otrok se nas je nabrala, največja do sedaj. V njej pa en kup starih znancev iz prejšnjih izmen, tako da je bilo vzdušje že danes zjutraj zelo sproščeno. Na zajtrku smo počvekali o tem, kako smo preživeli dosedanji del počitnic, kje vse smo bili in kaj vse smo ušpičili. Če bomo tako nadaljevali, bo tudi ta teden zelo pester. Po zajtrku smo se odpravili na sprehod, na obisk h kranjskim gasilcem. Gasilec Aljaž nam je najprej razložil, kako sploh postati gasilec. Smo ugotovili, da to še zdaleč ni lahko vsakdo, saj je potrebno kar nekaj let izobraževanja in praktičnega usposabljanja, da zahtevnih psihofizičnih preizkusov sploh ne omenjamo. Za tovrsten poklic moraš biti resnično zelo fit. Nato nam je predstavil gasilsko opremo, na glavo smo si lahko posadili čelado ter nadeli masko. V poslopju je bilo parkiranih kar nekaj različnih vozil, za različne tipe posredovanj in za različne namene - od vozila za reševanje ob prometnih nesrečah, požarih, v gozdu, za reševanje v vodi, ob poplavah,... V enega od vozil smo se tudi usedli, da smo dobili občutek, kako izgleda vožnja. Nato je na našo željo gasilsko vozilo z lestvijo zapeljal na prosto in lestev raztegnil. Uuu kako gre to visoko, do 46m - ne vem, če bi si upal biti gasilec. Razložil nam je tudi, kakšne reševalne akcije so že imeli pa tudi kakšni zabavni pripetljaji so se jim že zgodili. Aljažu smo se zahvalili za gostoljubnost in se sprehodili nazaj v Champa. Ob malici smo si pogledali risanko, nato pa odhiteli v dvorano na igro med dvema ognjema. Med pavzo so bile na vrsti še predstavitvene minutke - vsi smo povedali in pokazali nekaj o sebi, kaj radi počnemo, s čim se ukvarjamo, kaj znamo zapeti ali zaplesati. Ko smo zaključili, je bil ravno čas za kosilo. Tudi zadnji teden bo za naše želodčke skrbela Viva2go, danes so nam postregli z medaljončki in krompirčkom. Poobedni polurni počitek smo udobno zleknjeni v kavč izkoristili za risanko, nato pa sta nas čakali 2 aktivni urici, na sporedu so bile namreč štafetne igre. Animatorji so nam pripravili poligon z različnimi rekviziti in nalogami, mi pa smo jih navdušeno izpolnjevali. To je res ena najboljših oblik rekreacije. Prvi dan smo uspešno zaključili, brez poškodb in medsebojnega nagajanja. Komaj čakamo nadaljevanje tedna. 


TOREK

Za kakšne zunanje aktivnosti nam vreme danes ni ravno naklonjeno, vendar se nismo nič pritoževali. Naš David namreč praznuje rojstni dan, zato smo današnji dan raje izkoristili za kreativno ustvarjanje in smo se odločili, da mu pripravimo domačo zabavo. Po zajtrku smo se sprva malo razgibali z metanjem na koš, nato pa smo se lotili priprav. Potrebno je bilo okrasiti dvorano, napisati vabila, oblikovati rojstnodnevne klobučke, narediti krono za slavljenca, narediti tortico in pripraviti pevsko točko. V bistvu je bilo zelo zabavno, tudi tisti, ki nimamo kakšne pretirane ustvarjalne žilice, smo se z navdušenjem lotili izrezovanja in barvanja črk ter izdelave verige, saj je v skupini veliko lažje delati. Ostali kompanjoni te prav potegnejo not v ustvarjanje in na koncu ugotoviš, da niti nisi tak antitalent za kreativo. Ko smo vse pripravili, smo se poskrili v dvorano in pričakali Davida. Ob vstopu smo mu na glavo poveznili krono, zapeli Vse najboljše in mu podarili mini tortico. DJ je prižgal muziko, opremili smo se s svetlečimi zapestnicami, ugasnili luči in zaplesali. Luštno je bilo, smo se fino nanoreli in nasmejali. Po tem divjem opoldanskem praznovanju so bili na meniju kruhki, to je res nekaj najboljšega, kar lahko ponudi kosilo. Sledile so minutke za počitek, da se hrana malo posede. Pogledali smo par risank, nekaj jih je raje barvalo pobarvanke. Zadnja urica je bila športno-aktivna, na programu so bile igre z žogo. Igrali smo med dvema ognjema, tekmovali v prostih metih, igrali košarko in bob v steno s teniškimi žigicami. Vmes smo se posladkali še z rojstnodnevnimi piškotki. Kot bi mignil je bila ura za odhod domov, ampak kot bi mignil bo prišel tudi jutri.


SREDA

Za sredo pravijo, da je "delovni dan", tako smo bili tudi mi malo delovni in pospravili ter pometli, ker smo včeraj za seboj pustili razmetano. Po šampijonskem zajtrku smo se razdelili v dve skupini: prva skupina je odšla v ljubljanski ZOO, druga pa na kranjsko kopališče. Sprva je sicer kazalo na vremensko bolj kislo dopoldne, vendar nas je potem sonce le ubogalo in vsaj za 2 urici posijalo na bazen. Tako, da smo lahko počeli vsemogoče bazenske vragolije, tunkali Žigo, skakali bombico, tekmovali v disciplini "kdo pride do tal v tavelkem bazenu", plavali, skratka, fino smo se razgibali. Medtem se je druga skupina odpravila v živalski vrt. Videli smo ogromno živali: najboljši so bili levčki pa tiger in gepard sta se tudi skrivala v senčki pod drevesi, ris ima zelo zanimiva ušeska, slon s svojo enormno pojavo je tako ali tako vedno atraktiven, morski lev je imel za nas kar svojo predstavo, opica pa je pred nami brez zadrege prdnila, smo se zelo nasmejali. Na koncu smo šli še na igrala, najboljši so bili baloni, po katerih smo skakali, da smo bili na koncu prav prijetno utrujeni. Kosilo je minilo v sproščenem klepetu, med seboj smo izmenjali vtise, kako smo se imeli ena in druga skupina. Po kosilu je sledila relaksacija, ki smo jo izkoristili za risanje svojih najljubših živali. Lara je bila še vedno pod vtisom gasilcev, zato je raje napisala prosti spis, kako smo se imeli na gasilski postaji. Kot vedno je sledila zaključna urica, ki jo namenimo igram z žogo. Večina nas najraje poprime za košarkaško žogo, nekateri pa so si raje podajali teniško žogico. Na vratih so se že pojavili starši in čas je bil za odhod domov. Jutri je nov dan za zmage.


ČETRTEK

Uf, v kako hladno jutro smo se zbudili, brrr, še dobro, da imamo v Champu dekce, ker bi Lara sicer zmrznila. In še dobro, da smo v omari našli čaj, da smo si ga skuhali in se malo pogreli. Prosto urico po zajtrku smo izkoristili še za igranje košarke, da smo se res ogreli in pripravili telo na dnevne izzive. Po treh dneh precej intenzivnih aktivnosti, nas je danes čakalo bolj umirjeno dopoldne, saj smo odšli v kino na ogled sinhronizirane risanke Krudovi. Oči bi temu rekel "lagano i sportski". Noo, ampak tako lagano pa spet ni bilo, do Cineplexxa je bil prav prijeten pol urni sprehod. Krudovi so bili fantastični, prav vsi, brez izjeme smo bili navdušeni nad risanko. Nato smo pomalicali jabolko in polnozrnate kekse ter se odpravili na igrišče na Pungertu. Večina se nas je zapodila na vrtiljak, ker je pač res najbolj atraktivna in kul zadeva. Tobogan je tudi zabaven, dekleta so pa raje lezala po pajkovi mreži. Ker je bil že čas kosila, smo se vrnili v Champa na res okusno lazanjo. Ne rabim omeniti, da smo hodili po "repete". Po kosilu smo se lotili priprav na še eno rojstnodnevno zabavo, danes namreč praznuje naš počitnikar Vid. Izdelali smo vabila, okrasje za dvorano, izbrali glasbeni repertoar ter pripravili pevsko točko. Zapeli smo Vse najboljše, podarili minitortico s svečko, nato pa prižgali muziko in zaplesali. Za konec dneva nas je Žiga izzval na tek dolžin v dvorani. Hoteli smo dokazati, da zmoremo in res smo vztrajno tekli do predpisane dolžine. Smo dokazali, da smo pravi aktivni Champovci. Jutri pa finalni dan... se ga hkrati veselimo in pričakujemo z nekoliko grenkim priokusom, ker bo potem vsega konec.


PETEK

Petek je dan za metek in s to mislijo smo zakorakali v dan kljub dejstvu, da je to zadnji dan Champovih počitnic. Na jutranjem zboru smo klepetali o tem, kdaj in kje se bomo spet videli, ker smo postali prava klapa prijateljev. Naslednji teden se bomo zagotovo srečali v kakšni trgovini, ker gremo vsi po nakupih šolskih potrebščin. Po zajtrku smo si pogledali risanko, Sven in Tom pa sta pokazala mišice in pomagala Kristini nositi škatle... fanta sta res močna. Spakirali smo malico, se opremili z vso potrebno robo in se ponovno razdelili v 2 skupini: prvi smo odšli na kranjski bazen, drugi pa v ljubljanski ZOO. Na kopališču smo bili praktično tanajbolj zgodni, bazen smo imeli pol urice samo zase, tako da smo ga izkoristili za brezskrbno skakanje; animatorji so rekli, da bodo skoke ocenjevali in razglasili najboljšega. Malo so nas potegnili za nos, saj zmagovalca ni bilo  ker je bil vsak skok z izvedenim elementom pač poseben in unikaten - na koncu smo bili zmagovalci prav vsi.
Medtem so v živalskem vrtu občudovali pave, se smejali opicam z oranžnimi ritkami; lev se je prav po kraljevsko počasi sprehajal po svojem teritoriju; alpake s smešnimi frizurami so kar pljuvale naokoli; mahali smo medotu; slon je imel po vsej verjetnosti jutranjo telovadbo, ker je tako mahal s svojim dolgim rilcem; tiger je zehal, ker je imel očitno neprespano noč; papagaji so bili tako glasni, da so se verjetno kregali ali pa razpravljali o kakšni pomembni témi; kormorani pa so raztegovali usta kot bi nas hoteli pojesti. Na koncu smo še malo potelovadili na igralih in skakali po velikih balonih. Krasno smo se imeli. Pizza, ki je med jedmi kraljica, je poskrbela, da smo napolnili baterije z energijo, ki smo jo potrebovali za finalni del dneva, ko so nas čakale Champove štafetne igre. Animatorji so nam pripravili res zanimive in atraktivne naloge ter izzive. Zelo smo se zabavali, sicer je bilo tudi precej  tekmovalnega naboja, ampak nenazadnje, najbolj pomembno je bilo to, da smo se imeli fino in da smo uživali v druženju.
Pa ne sano danes, tekom celotnih Champovih počitnic smo med seboj spletli prava prijateljstva in tega nam nihče ne more vzeti. 

*fotogalerijo si lahko ogledate na FB profilu https://www.facebook.com/champ.center.sporta/photos_by

 avtotehna vis champ  rowenta champ  tesla champ  liv champ